Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Профил на superforum
Име:
Orlin Petrov

Възраст:
36

Пол:
мъж

Статистика
Популярни постинги:
2

Постинги този месец:
0

Гласове този месец:
0

Коментари този месец:
0

Любими блогове:
0

Блогъри добавили в любими:
3

Блог вълни:
6
Последни постинги

Не дай Боже – падаме на президентските избори – веднага на другия ден ще поискат предсрочни избори” – това каза премиерът Бойко Борисов пред българи в Прага, на среща в българското Посолство, предаде агенция “Фокус”.

По време на посещението си в Прага, българският министър-председател Бойко Борисов направи едно изявление, което трудно би се вписало в графата „нормални”. Потънал в тегобите си за оцеляване, борба за прехрана, невъзможност да се лекува – българинът напоследък не обръща кой знае какво внимание на приказките на Борисов, но направени навън, подобни изявления като нищо ще втрещят политици от други страни-членки на Европа. За какво иде реч:

„И ние искаме да направим пенсиите по 2000 евро на българските пенсионери и те го заслужават! Но веднага бюджетът ще отиде на червено, ще отидеме да се наредим за пари пред Международния валутен фонд!

Ми да направат пенсиите каквито са в България и след една-две години Европа ще тръгне нагоре! Това е рецептата – що за популизъм, що за ...което шества из Европа?!  Ами да бъдат любезни да си въведат подобни правила каквит си въвеждаме ние!”

За малцина от българите това Бойково изявление е изненада, тъй като досега, вече две години рушейки държавата, той съветваше да садим картофи, да гледаме овце, тъй като и той самият ритал със скъсани гуменки и филия с мас за ядене!

„Как няма работа! Ми примерно за овчари в момента ... и така се търси агнешко месо и овчо в цяла Европа, че просто... В зеленчукопроизводството, ...ама той нямал, защото бил IT- специалист! /Предавам дословно думите на Борисов – бел. Л. М./.”

„Понеже ме питате за картофите, ще Ви отговоря – моето семейство, откакто аз бях дете, до ден-днешен картофи не е купувало! Винаги сме си ги садили, копали, гледали, и не сме ходили в „Плод зеленчук” да си купиме!”

Най после Борисов измисли как да изравни българския стандарт, който е най-нисък в Европейския съюз с европейския!

Формулата на мъжа, който единствено с прочетената книга за Винету управлява държава, е, като не може да достигнем европейския стандарт ние, българите, защо пък европейците да не слязат до нашия, българския стандарт на живот!?

На държавите с дългови проблеми – Борисов измисли в движение как да се справят с тях! Като заживеят бедно и мизерно като нас, българите!

Реакцията на световните информационни агенции не закъсня:

Франс прес: „Някои държави, според премиера Борисов трябва да намалят пенсиите си до тези в България и тогава ще решат своите проблеми. Нека държавите да харчат само толкова, колкото печелят – никой не трябва да взема парите на данъкоплатците и да ги дава на недисциплинираните.

Борисов също така осъди изпитващите проблеми с дълга членове на Еврозоната, съветвайки ги да намалят заплати и пенсии до нивата в България.”

„Виртшафтсблат”: Борисов разкритикува държавите в Еврозоната, които имат проблеми с дълга.

„Радио Прага” акцентира на факта, че по време на разговорите Борисов е заявил, че има интерес ЧЕЗ да продължи да работи добре и за в бъдеще, въпреки че имало недоволство за високите цени на тока, който доставя дружеството до българите.

На следващия ден след посещението на Борисов в Прага, медиите в Чехия бяха лаконични, отбелязаха го с по няколко реда, тези, които изобщо го направиха, но думите на премиера на България за дисциплинирането на европейците така и не бяха отразени.

Другите два големи гафа, който направи министър-председателят ни в Прага започна със съобщението му, че имоти ще се конфискуват и без съдебно решение и предстои... забележете!?! – парламентът да приеме този закон!

Един премиер да заявява предварително какво  и как ще гласува парламентът, при положение, че всеки от 240-те депутати има мнение по приема на даден законопроект – това може да означава само едно – че Бойко Борисов е този, който ще каже какво да гласуват депутатите на управляващата му партия ГЕРБ?

Ще има конфискация на имущество без влязла в сила присъда! – обяви от Прага премиерът Бойко Борисов.

Месец и половина преди ваканцията на депутатите, малко преди летните отпуски – парламентът отхвърли предложението, или така нареченият закон „Попова”, носещ името на кандидатката за вицепрезидент Маргарита Попова. Аргументът на Попова беше, че Венецианската комисия нямала нищо против такъв закон за отнемане на имущество на граждани без съд и присъда докато много от европейските държави са резервирани от подобна американска практика. За цивилизована стара Европа, към която принадлежим и ние, българите, винаги, когато се преследват незаконно забогатели – трябва да има съдебно решение, влязло в сила, трябва да има съдебно жури, трябва да има прокурорско обвинение, трябва да има налице годни доказателства – за да се отнеме имущество законно, както прилича на една правова държава.

„Конфискация без съдебно решение - да, днес сме ние, няма опасност от нарушаване на демокрацията. А утре, ако са други? Да дойдат да ти вземат къщата, ако след две години съдът ти я върне, през това време тя се разрушила, кой ще ти я плати? В България да вземеш имота, къщата на някой, всички ще ти ръкопляскат, особено, ако е на съседа, ако е съседската, всички ще ти ръкопляскат... Има такава имоти, които безспорно ще бъдат взети, въпросът е, че това трябва да бъде цяла система”.

И тук идват въпросите: може ли един човек, па макар и премиер, заедно с председателката на парламента Цецка Цачева, председателката на парламентарната група на ГЕРБ – Искра Фидосова, като не пропускам разбира се и вътрешния министър Цветан Цветанов да решават кой имот е законен и кой – не?

От тези няколко набедени политици ли ще ни зависи имуществото, собствеността върху имуществото, което засега Конституцията ни гарантира?

Няма неприкосновеност на собствеността, няма гарантиране на тази неприкосновеност, няма прокуратура, която да решава въз основа на събрани доказателства – кое е в рамките на закона и кое – не.

По какво по същество се различава това, виждане на Борисов от методите на бандитите от зората на прехода, когато граждани бяха рекетирани, заплашвани и изнудвани, за да дадат имуществото си?

Какво ни чака тогава? Парламентът да гласува про форма проектозакон, който е в основата си – бандитски, мутренски, тъй като узаконява беззаконието спрямо редовите граждани. Но... забележете, кого ще засегне законът: не управляващи, не политици или партийци от силните на деня, не спонсори на властта, а обикновени граждани!

Така се случи след като Росен Плевнелиев летя с хеликоптер над скъпи квартали и нито един имот не бе разрушен или отнет – даже няма проверка на произхода на средствата, с които строят новобогаташите на прехода.

Нима някой посегна на къщата на самия Росен Плевнелиев, издигната на онази тънка морска ивица от брега, която е изключителна държавна собственост – т. е. спорно законно? Не, тя стои там, където е построена като паметник на неприкосновеността и никой няма да й посегне!

Нима някой посегна на хасиендите в колониално-разкошен стил – доколкото си спомням, багерите разрушиха рибарски селища, в които работеха и живееха хора, изкарващи си хляба с риболов!

Докъде ни докараха – дотам, Съветът по правата на човека на ООН настоя да осъдим антициганските протести – протести срещу действията на този в мнозинството си криминален контингент, чийто представители убиват, крадат, изнасилват продават децата си безнаказано!

Нямам нищо против циганите, които работят, пращат децата си на училище, плащат сметките си, но те са капка в морето на този етнос!

Къде беше Съветът по правата на човека, когато Франция и Италия, Холандия и Германия връщаха цигани от Румъния и България по родните им места, заради безконтролното джебчийство, проституция на жени и малки деца?

Нима Съветът по правата на човека толерира хора, които остават необразовани, осакатяват децата си, за да бъдат убедителни просяци и никога не плащат сметки, данъци и такси, и оцеляват от престъпленията, които извършват?

Шефът на предизборния щаб на ГЕРБ, вицепремиер и вътрешен министър в отпуск, Цветан Цветанов призова във вторник, на 4 октомври младите хора да си стоят в малките населени места, където са родени. Той разкри своите виждания за развитието на младежта и българското село по време на среща със симпатизанти в Полски Тръмбеш, роден град на певецът на МВР и близък приятел на министъра, Веселин Маринов.

Това изнесе сайтът Медияпул, като публикува още следното:

„Според Цветанов младите хора "като тези в Полски Тръмбеш" трябва да останат в малките населени места, а не да се насочват към големите градове или да търсят реализация в чужбина. По думите му, цитирани от агенция "Фокус, 300 000 българи живеят и работят в Испания и вместо да генерират брутен вътрешен продукт за собствената си страна, работейки за чужда /страна – бел.ред./”.

Какво се получава на практика: тук в държавата младите образовани с високи технилогии хора ги пращат да пасат овце, да гледат телета, агнета и да садят картофи! Учили за бъдещето – премиерът връща децата ни в миналото!

Дотук ни докара ГЕРБ.

Закриха болници, лекари и медицински сестри отидоха да изкарват хляба си в чужди държави, две години пенсии и заплати не се индексират в противоречие на действащото законодателство! Лечението вече е недостъпно за една трета от българите – хронично болни, пенсионери тежко болни деца, мъже и жени докато премиерът рита на футболното игрище, ползва фалкона си като такси, дава пари за спортни зали, които ще се ползват за елитарни цели, но не от редови младежи и деца.

Певци и шоупрограми събират пари за болни деца, за да получат своя шанс да пораснат и живеят излекувани. През това време премиерът играе на вързано, оплаква се от самота или се кара на сънародниците си!

400 милиона от здравеопазването миналата година бяха прехвърлени в бюджета на тази 2011 година, а министърът на финансите имаше нахалството да ни говори от парламентарната трибуна, че е дал 400 милиона повече за здраве!

За това трябва да благодарим единствено на ГЕРБ!

Автобуси ще заместят влакове, тъй като отпадат дестинации за жп превози. Къде, защо, това ли ще е „реформата” на Унищожителя на държавата ни Симеон Дянков – все още никой нищо не знае.

В Румъния подготвят стратегия влаковете да са на 2 часа, а у нас те са през 1-2 дни, въпреки че това е “най-зеленият” транспорт обяви шефът на транспортната федерация в КТ “Подкрепа” Розен Зарков.

Оказа се, че министърът на транспорта Московски не е наясно и къде са изчезнали 1000 вагона!?

Московски не е наясно и кои линии ще бъдат закрити – откакто стана министър този гений на транспорта явно е наясно единствено да си получава заплатата, да се вози в служебния автомобил и да дава пресконференции зе неща, за които няма никаква заслуга.

Същото важи с пълна сила и за заместника му, билетопродавача на австрийските авиолинии, и зам.-министър на транспорта Камен Кичев.

На 5 октомври в. „Труд” публикува покъртителен репортаж за едно момче инвалид, което е било принудено да пътува с инвалидната си количка цели седем часа в мръсния и миришещ товарен вагон на БДЖ, тъй като се оказало, че пътническите вагони нямали приспособления за превоз на хора с увреждания!

От 100 до 1000 лева да бъде глобяван всеки, който не си е платил дори и една здравна вноска, се предлага в проектозакон за правата и задълженията на пациентите. Това съобщи председателят на парламентарната комисия по здравеопазване Десислава Атанасова, депутатката на ГЕРБ от Дулово, която едва ли си дава сметка за какво иде реч с този Проектозакон!

И тъй като в справката за нея от парламента биографични данни за упражнявана професия липсват, ще й поясня:

В България има над 2 милиона трайно безработни граждани – в тази група влизат хора, които гледат хронично и тежко болни деца или близки, хора, които няма как да си намерят работа, тъй като икономиката ни е със затихващи функции, земеделието – също и има някакви варианти за сезонна работа, но в определени селища на страната, които първо трябва да вземат квалифицирани местни жители, а след това да се обърнат към приходящите от други селища на България.

Другарката Атанасова от ГЕРБ не я мисля – тя е далече от тези житейски проблеми, осигурена й е служебна кола от парламента, има си безплатно зареждане с бензин, висока заплата и всичко необходимо, за да се подхранва вярата й в ГЕРБ, Цветанов и Борисов.

„Според сега действащото законодателство хората, които са с прекъснати здравноосигурителни права и искат да влязат отново в системата, трябва да си платят вноските за 36 месеца назад. Ако проектозаконът за правата и задълженията на пациентите бъде приет в този вариант, то те ще трябва да заплатят и глоба от 100 до 1000 лева”, обясни пред Дарик радио Атанасова, без да се интересува дали хората, които ще трябва да плащат здравни вноски назад и солени глоби имат какво да сложат на масата за ядене!

Кой да й каже на корефейката от Дулово, че ако човек има пари за здравни осигуровки, то няма да чака да го глобяват!

Кой да й каже на Дуловчанката от ГЕРБ, че хората нямат какво да работят, хората нямат пари за храна, ток, топло, хората нямат пари за лечение и са се отказали от много важни за нормалното съществуване услуги.

Кой да й каже на Атанасова, че от две три хранения, мнозинството българи от трайно безработните ядат малко, а вече и по един път на ден!

Две години след като ГЕРБ пое държавата живеем от зле, по-зле - всички възрасти, жени, деца, старци и мъже.

На половината мандат управлението на правителството на Борисов ни убива, рушейки държавата. А от този път връщане назад няма...

 

Категория: Новини
Прочетен: 40207 Коментари: 53 Гласове: 12
Последна промяна: 26.05.2012 18:41

HAARP предизвикало земетресението у нас и в Италия от снощи, твърдят ужасени, които не знаят какво още ги очаква
HAARP е обичайният заподозрян след зачестилите бедствия последните няколко години. След аварията на атомната електроцентрала на Фокушима, веднага се появиха клипове и филми в порталите за видео – споделяне, които бързо-бързо се цензурираха. Близкото време на първите разлюлявания в България и Италия, и почти едновременното повторение от снощи, провокира маса истерични коментари в интернет – пространството.

Още вчера се появиха подозренията за мистериозен заговор на американски военни, които провеждали експерименти на българска земя. Днес съмненията се обостриха и масово се заговори за HAARP – машината, която създава катаклизми.


Това е в Китай, а дали видяхте такова и у нас?!
Още преди пет години – през 2007 г. е излъчено интервю в YouTube на канадския журналист Бенджамин Фулфорд с финансовия министър на Япония Хейзо Таканака. Запитан: “Защо предавате финансовата си система в ръцете на шепа американски и европейски олигарски?”, японският финансов министър отговоря, защото страната му е заплашена от машина за земетресения – йоносферното климатично оръжие HAARP.

Намират се смелчаци, които твърдят, че огромната антена на оръжието излъчва радиочестотна енергия, която се разпространява в горната част на атмосферата.

Сложната за обяснение система на действие представлява излъчване на микровълна от милиард вата в йоносферата, като по този начин вълната я повдига в космоса. Там тя рикошира и предизвиква земетресение. На същия принцип оръжието може да нагорещи подземните води и така отново да провокира земетресение или пък да предизвика циклони и цунамита, които могат да бъдат с ужасяващи последствия.

За някои това изглежда само научна фантастика, но светът става все по-подозрителен спрямо взаимовръзката между HAARP и земетресенията .

Категория: Новини
Прочетен: 40108 Коментари: 56 Гласове: 3
Последна промяна: 26.05.2012 15:01

Зловеща фотосесия на цигани, които поругават българско гробище, взриви социалните мрежи не само в България, но и извън страната тези дни. На серията от снимки, качена във „Фейсбук” от единия участник в престъплението, се виждат четирима мургави вандали, които се кривят в дивашки танци и тъпчат гробове в пазарджишкото село Звънчево. Издевателствата им с паметта на починалите предизвика вълна от негодувание и остри реакции от страна на националистически и патриотични организации. Част от отвратителните кадри са пред гроба на починалия през 2003 г.

Сталин Кафеджиев, като на един от тях върху издълбания в мрамора портрет на покойника циганите са сложили слънчеви очила. Друг пък е запечатал следния момент - трима от ромите са се покатерили върху гроба на Грозданка Йовчева, погребана през 1989 г. Мургавите показват с жестове мястото. На един от фотосите се вижда циганин, стъпил гордо върху надгробен паметник. „Зверски паляци, тия нормални ли са? Как ще се подиграват така? Бойко, гледай какво става, искате да ги търпим, ама друг път! В утрешния ден техните деца ще подскачат на нашите гробове! Българи, осъзнайте се!“, гласи един от коментарите под снимките.

„На сапун, мръсна сган миризлива!“,
гласи постингът на вбесен друг потребител на Фейсбук. „Всеки, който "общува" с починалите по този начин, го застига мъртвешкия гняв много скоро! На циганетата не им блазосвам!“, изказва се трети. „Ние не приемаме това поведение и го смятаме за провокация срещу българския народ. Това деяние трябва и очакваме да бъде наказано от съответните контролни органи по чл. 162, чл.163, чл.164, чл.165 и чл.166 от Наказателният кодекс“, пише в становището на гражданско сдружение „Сила“, което от началото на седмицата обикаля из медиите.

Националистическа организация от Перник също използва случая да се афишира и напълни сайта си с публикации за скандала. „Основният въпрос е що за извратено същество трябва да си, за да се забавляваш като поругаваш български гробове?! Според нас това е още едно доказателство за различието между етносите ни. Може би в този случай има и нотка на религиозен конфликт“, коментират активистите на движението.

Междувременно Районната прокуратура в Пазарджик повдигна обвинения за хулиганство и непристойно поведение срещу четиримата цигани. Двама от тях с инициали Е. Б. (полицията отказа да огласи имената им, но единият от тях със сигурност се казва Емил Балабанов – научихме го от негов личен профил в интернет, където сам беше качил всичките потресаващи снимки) и Ц. Я., които са 19-годишни, са задържани, а другите двама, непълнолетни момчета на 14 и 15 години, са освободени след разпит.

До ареста им се стигна в късния следобед във вторник, 1 май, след като полицията бе сезирана за публикуваните фотоси в мрежата и множеството коментари за поругана памет на мъртъвци.
Полицаите открили младежите по снимките на надгробните паметници, на които ясно се виждат издълбаните на тях имена на покойници. Справка в масивите на МВР показала, че починалите са от Звъничево и кадрите най-вероятно са заснети на селското гробище.

При разпитите циганите заявили, че отишли на гробището, за да докажат на техни приятели, че не ги е страх и се снимали за доказателство. Освобождаването на двама от ромите породи нова вълна на недоволство.
Потребители на социални мрежи реагираха остро срещу нелепите обяснения на МВР за „безобиден облог между млади хора“.

За пореден път полицията се опитва да потули циганско престъпление. Българи, много сме тихи и мълчаливи, властта няма да ни чуе така! МВР не успя да свърши работата си! Явно ти трябва да я свършиш вместо тях, призовават възмутени нашенци в интернет и искат организирането на нови протести против циганската престъпност.

За разлика от полицията, форумците реагираха на престъплението на секундата и за по-малко от час успяха да открият авторите на отвратителното престъпление и да посочат имената им - Александър Помаков, Боби Савов и Йоско Куртев. Както и Балабанов, който в интернет се подвизавал с никнейм Велчо

БЪЛГАРИ СЪБОДЕТЕ СЕ ТЕЗИ ИЗРУДИ СЕ ПОДИГРАВАТ С ЦЕЛИЯ НАРОД СТАВАЙТЕ ДА ИМ ПОКАЖЕМ НА ТЕЗИ ЧОВЕКОПОДОБНИ ТАЛИ ЛИ СЕ ПРАВИ С ПОЧИНАЛИ ХОРА ТРЯБВА ДА ИМ НАПРАВЯТ ОДЕЛНА ДЪРЖАВА ИЛИ ДА ГИ ПРЕСЕЛЯТ НА ДРУГ СВЯТ ТЕЗИ ИЗРУДИ ДОЛНИ СРАМММ СТЕ ЗА ЖИВИТЕ ХОРА ИЗРУДИИИИИИИИ !!!!!!!!!!!!!

Категория: Новини
Прочетен: 31120 Коментари: 54 Гласове: 7

Според стандарта на породата, йоркширският териер достига в зряла възраст тегло от 3 кг. и височина около 30 см. Срещат се обаче и доста по-дребни представители на породата с тегло около 2 кг. и височина около 20 см. Тези кученца се определят като "мини йоркширчета".Има няколко породи кучета, които много приличат, но не са йоркширски териери. Това са австралийски териер, силки териер и др. Основните разлики между тези породи и истинският йоркширски териер са късата козина, липсата на характерните "брада" и "мустаци", липсата на дълга козина около ушите, късата опашка и др.

Всъщност 90% от кученцата купени от зооборси, магазини, и ферми за кучета са точно от тези породи или кръстоски между тях и йоркширски териери. Още повече, че бебетата до 3 -4 месечна възраст от тези породи много трудно могат да бъдат различени от бебетата йоркширски териери. Единствено за кученце взето от регистриран развъдник може да има 100% гаранция за чистопородност. Това важи не само за йоркширските териери, но и за всички породи кучета.Поради миниатюрния си размер, йоркширският териер е изключително трудна за развъждане порода, особено в размера "мини" и "TEA CUP". До разплод се допускат мъжки и женски екземпляри навършили минимум 18-месечна възраст, в абсолютно здраве, без никакви дефекти, с уравновесен характер и отличен външен вид. Теглото на женската не бива да е под 2,2 кг освен ако не се търси целенасочена селекция на "мини" и "TEA CUP" йоркшири. В такъв случай обаче теглото на мъжкия трябва да е минимум с 30% по-малко от теглото на женската.
Разгонването на женската протича почти незабелязано, без харкатерното силно кръвотечение и цапане, характерно за кучета от едрите породи. Успешно заплождане може да се осъществи само в рамките на два дни — между 11 и 13 ден от началото на разгонването.
Бременността трае между 57 и 62 дни, като рязко наддаване в теглото на майката и издуване на коремчето се забелязват едва в последните 2 седмици. Крайната фаза на бременността протича изключително тежко, особено за миниатюрните майки. Ако не се дават специални хранителни добавки и витамини се стига често до преждевременно раждане и необратимо увреждане на половите органи.
Раждането протича трудно и е абсолютно необходимо асистиране от специалист, а в 90% от случаите израждането на малките кученца става с цезарово сечение.
Обикновено се раждат 2-3 кученца, много често 1-2 но се случва, макар и рядко да се родят и 3-4. Теглото на бебетата е 30-40 гр. за TEA CUP, и 80-100 гр. за стандартните йоркшири.
Критичен период за бебетата е до навършване на 14-дневна възраст, когато проглеждат. В този период от развитието им смъртността при тях е голяма, често загива цялото кучило. След това обаче бебетата много бързо наддават на тегло и практически нямат никакви здравни проблеми.Въпреки че йоркширският териер няма неприятна миризма "на куче", няма подкосъм и не сменя козината си, е желателно да се къпе поне веднъж на 10 дни през лятото и минимум веднъж месечно през зимния период. Чистата козина расте по-бързо и е по-жизнена. При къпане се използват специализирани шампоани и балсами за тази порода.
Веднъж седмично ушите трябва да се почистват с клечки за уши и разтвор за почистване на уши.
Ноктите трябва да се режат редовно, и да се поддържат с такава дължина, че кучето да стъпва на лапи, не на нокти. Тази процедура изисква специализирани клещи за нокти и малко сръчност. Ако не можете да се справите, най-добре рязането на ноктите да се извърши от ветеринар.Йоркширският териер е изключително дълголетен, живее между 12 и 18 години. Няма типични за породата заболявания. Единственото, което трябва да се прави за него, е да са обезпаразитява редовно и да му се слага ежегодно ваксина срещу инфекциозни заболявания като гана, лептоспироза, бяс и т.н., а през летния период да се третира редовно с препарати срещу кърлежи.

Малкото йоркширче трябва да се пази от падане от високо, което може да доведе до нараняване или дори счупване на краче. "Високо" е всяко място, на което кученцето не може да се качи само.

Голям проблем може да възникне и при поглъщане на чужд предмет - копче, кламер, парченце от пъзел, ресна от килим, парченце от кабел, пълнеж от плюшена играчка и други дребни и безобидни на пръв поглед предмети, които могат да доведат до запушване на чревния тракт.

Играчките на бебето е задължително да бъдат специално за кученца - тези играчки са от по-твърда гума или пластмаса и е по-малко вероятно при игра кученцето да откъсне и погълне парченца от тях.

Друг голям проблем могат да бъдат стайните растения - някои от тях са отровни при поглъщане, а пръстта в саксията съдържа обикновено торове и препарати, голяма част от които силно токсични.Йоркширският териер има уникални качества за въздействие върху хората. Клинично е доказано, че хора съжителстващи с кученце от тази порода не изпадат в депресия, по-лесно преодоляват стресови ситуации, възстановяват се по-бързо след оперативни интервенции, получават по-добра устойчивост срещу инфекции и вирусни заболявания. По тази причина в САЩ и Русия йоркширският териер се използва за така наречената "куче-терапия" Йоркширският териер има и качеството да "лекува" остри и хронични форми на дихателни алергии при деца и възрастни, дължащо се на специфичната структура на козината му, много близка до тази на човешката коса.Той не сменя козина. По принцип Йоркширския териер е от вида кучета, които повече приличат на играчки от колкото на куче.Тази порода е предназначена за отгледане в малки жилища (апартаменти,боксониери и др.). Той не се нуждае от дълга разходка.Нуждае се от около 10 минути колкото да се покаже на вън.Уникалните качества, миниатюрният размер и невероятната привлекателност на йоркширския териер го прави предпочитаната порода кучета на богатите и известните.[източник?] Кучета от тази порода имат: Михаел Шумахер, Парис Хилтън, Белмондо, Анна Курникова, кралят на Испания Хуан Карлос, Алла Пугачова, Нанси Рейгън, Брус Уилис, Майли Сайръс ,Марджори де Соуса

 

 

Категория: Други
Прочетен: 37408 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 27.05.2012 01:38


 

Преди 20 години в България дойдоха американските икономисти Ричард Ран и Роналд Ът, изпратени от Световната банка и Фондацията на Националната камара на САЩ. След кратък престой в страната ни двамата изготвиха обстоен анализ за икономическото положение, озаглавен „Доклад върху проекта за икономически растеж и преход към пазарна икономика в България”. Само седмица след обявяването на доклада авторитетни експерти го определиха като „Програма за разорението на България”. Програма, предвиждаща бързо раздържавяване на

 
всички материални активи, рязко намаляване на трудовите доходи, дехуманизация на социалното дело, тотална приватизация на здравеопазването, ограничаване на достъпа до образование и култура.

В последните 20 години българските правителства целенасочено изпълняваха плана „Ран -Ът”, наричайки грабежа, антисоциалната политика и масовото обедняване „пазарна икономика”. Изключение не направи и герберският премиер Бойко Борисов. Той обаче е първият министър-председател, който още в първата година на управлението си силово приложи плана „Ран-Ът” в здравеопазването, образованието и културата.

Борисовата сеч в науката и образованието започна с опита за ликвидиране на БАН. Последва орязване на бюджетите на висшите учебни заведения с 30 процента. Като добавим мизерните заплати на педагозите в средното образование, ненадвишаващи 250 евро, реформата на ГЕРБ се изроди в откровен варваризъм. Оперативен ръководител на операцията „Новите варвари” бе образователният министър Сергей Игнатов – ректор на издържания от Джордж Сорос „Нов български университет”.

Духът на Ран и Ът се всели и в здравното министерство, което направо спря финансирането на болниците и Бърза помощ и така обрече стотици пациенти. Показателно за дивашкия манталитет на герберите бе реакцията на министър Анна-Мария Борисова към български лекар, позволил си да нагруби здравните чиновници. Шефът на спешното отделение в ИСУЛ Владимир Атанасов бе освободен, след като в репортаж на БТВ си позволи да каже, че „в здравното министерство работят и олигофрени".

"Олигофрените от Министерството на здравеопазването да се запознаят с наредба номер 25 от 4 ноември 1999 г. за оказване на спешна медицинска помощ. В нея е записано, че право на спешна медицинска помощ имат и потърсилите сами такава, както и болните, характерът и тежестта на чието заболяване не може да се прецени”, каза пред тв репортерите д-р Атанасов. 48 часа по-късно докторът бе свален от заеманата длъжност заради „уронване престижа на болницата”.

И докато лекари, професори и учители се гърчат от безумните реформи, президентът на Световната банка Робърт Зелик изпрати писмо до председателя на Европейската комисия Барозу, в което похвали кабинета пред Брюксел. Това бе уникален прецедент – ръководена от Вашингтон банка адвокатства пред Брюксел за управлението на държава-член на ЕС, следваща инструкциите на същата банка. Ето как Робърт Зелик хвали своя резидент в България, инсталиран на премиерския пост:

"...Бях истински впечатлен от бързината, с която Бойко Борисов и правителството осъществяват реформите. Министър-председателят на България се стреми да засили ефективността на съдебната система, а неговият екип се е съсредоточил върху това да се демонстрират конкретни икономически резултати от реформата на местно ниво...”

Без съмнение писмото на Зелик до Барозу е съчинено в брюкселския кабинет на еврокомисар Кристалина Георгиева – доскоро вицепрезидент на Световната банка, а днес неин емисар в евросъюза. Според анализатори в Брюксел е морално укоримо и административно противоречащо на европейските норми комисар по бедствията и авариите да посредничи между България и Световната банка в преговори за заем. С който щял да се усвояват еврофондовете. Пълен идиотизъм!

За да е напълно ясно, че герберското правителство изпълнява директивите на Световната банка за превръщането ни в африкански бандустан, да припомним основните директиви в плана „Ран-Ът”.

 

Директива №1: Къшей хляб и аспирин за бедните и

болните

„Непосредствената задача на реформата на социалното дело в България е да позволи на страната да осъществи прехода към пазарна икономика в условията на дълбока икономическа криза. През този период не може и да се мисли за запазване на досегашното жизнено равнище. То неминуемо ще спадне, каквито и мерки да се вземат. Основната задача на българското правителство в социалната област е да осигури на всички българи храна, покрив над главата и елементарно медицинско обслужване, но така че това да не попречи на осъществяването на икономическите реформи”.

 

Директива №2:Никакво увеличение на заплатите и пенсиите

„Индексацията на заплатите и пенсиите най-вероятно ще породи спираловидна инфлация, ще изключи всякаква възможност превръщане на лева в конвертируема валута и ще попречи на чуждестранните инвестиции. Индексацията няма да изпълни дори краткосрочните си социални цели. Храната и основните стоки ще станат още по-трудно достъпни. Наистина алтернативите на индексацията, които предлагаме, са болезнени, но ние смятаме, че още по-недопустими ще бъдат резултатите от самата индексация”.

Директива №3:Здравеопазване само срещу пари

„Системата на здравеопазването е пример за посредствена, но функционираща система с несигурно бъдеще. Въведете минимални такси за всички здравни услуги за хората над социалния минимум. Въведете пазарни такси за определени процедури”.

Директива №4: Без държавен контрол на цените

„Прехраната е единственият елемент в системата, който изисква радикална промяна.Особено важно е българското правителство да премахне контрола над цените на основните хранителни продукти и да въведе система за парично подпомагане на социално най-слабите слоеве. Падането на субсидиите вероятно ще предизвика политически проблеми, но само по този начин правителството ще е в състояние да отпуска необходимите средства за жилищно строителство, здравеопазване и помощи за безработните”.

  Директива №5: Пазарната икономика е несигурен рай

„Пазарната икономика, към която България се стреми, предлага чудесно здравеопазване, обилна храна, удобни жилища, високи заплати и пенсии, но с цената на две неща, характеризиращи пазара - несигурност и пазарни цени”...

Х Х Х

Трябва да си пълен олигофрен, за да не осъзнаеш, че Борисов е първият премиер на демократична България, признаващ зависимостта си от Световната банка и прецизно изпълняващ директивите на плана „Ран-Ът”. При това има нахалството да се самооценява с отлични оценки, твърдейки, че България цъфти и процъфтява. След писмото на Зелик до Брюксел и макроикономическата оценка на агенция „Стандарт енд Пуърс”, на 29 август т.г. Борисов заяви:

„След доклада на Световната банка, сега България получава ново потвърждение за рейтинга си в положителна перспектива и от друга рейтингова агенция. В условия на остра икономическа криза, това е най-доброто потвърждение за перспективата на икономическата политика, която води нашето правителство. Приканвам още веднъж всички, които искат България да има положителна икономическа перспектива, да подкрепят нашата политика”...

И кое е грандиозното постижение на Борисов, което трябва да бъде подкрепено? Така оценява живота на българите най-ново проучване на „Евробарометър”, проведено във връзка с Годинатата за борба с бедността в Евросъюза: Сред европейците за най-бедни се смятат българите. 60% от жителите на тази балканска страна се определят като бедни и едва 8% смятат, че са състоятелни хора. С брутен вътрешен продукт от около 93 милиарда долара, което прави около 12 900 долара на човек, България е предпоследна в ЕС. Заплатите на лекарите, учителите и научните работници в България са по-ниски от трудовите възнаграждения на техните колеги в съседни балкански страни, които са далеч от членство в Европейския съюз – Сърбия, Македония, Албания и Босна и Хереговина.Кога ли народът ще изтрезнее и ще поиска сметка от Бойко Борисов и Кристалина Георгиева за мръсните им игри със Световната банка? Кога ли ще свърши пиянството на този народ?Това е практическият план по който се провежда разорението на България от всички правителства от 1990 г. до днес. Без да се запознае с този фундаментален документ, българинът няма как да разбере света около себе си и епохата в която живее.  Той е изработен по поръчка на превратаджиите от 10 ноември 1989 г. от Националната търговска камара на САЩ, в тайна от  целия български народ. Още през март-август 1990 г. с този документ са предопределени всички бъдещи процеси в икономическия и обществения живот у нас. От самото начало новите управници са знаели всичко, което ще последва у нас. Това е най-стриктно спазвания документ в България от 1990 г. до днес.След избухването на демокрацията  правителството на Андрей Луканов кани екип от 22-ма специалисти от Фондацията на националната камара на САЩ, начело с Ричард Ран и Роналд Ът, за да разработят "Проект за прехода към пазарна икономика и демократичен капитализъм". Към тях се присъединява и екип от 29 български специалисти.Това е практическата програма, по която се измени обществения строй в България. Още през март-август 1990 г. с този документ са предопределени всички бъдещи процеси в икономическия и обществения живот у нас. В него се залага  стопанското, културното и духовното съсипване на страната. От самото начало новите управници са знаели всичко, което ще последва в България.http://www.communist-bg.org/index.phpИнтересно е да се знае, че докладът по “Проекта Ран-Ът” е приет от Народното събрание с ръкопляскания, а по един екземпляр от него е получил всеки от депутатите.При представянето на проекта в пленарната зала, Андрей Луканов заявява: “Програмата съдържа рационални елементи и от двете платформи – на БСП и СДС, както и съгласуваните между двете основни политически сили идеи в периода преди и след изборите”. И сини, и червени са работели заедно с екипа на националната камара на САЩ в ущърб на България.
Ран-Ът цели българската нация да се стопи до 5 милиона или тотално да бъде заличена чрез политика на глад и мизерия


Кой движи днес плана Ран-Ът?
Ран-Ът – планът, който цели геноцид на българската нация, върви към успех. Доказателство е не само драстичното намаление на българското население, но и прогресиращата мизерия, в която живеем. Ако навремето Андрей Луканов е бил този, който се подписва под плана Ран-Ът на САЩ, то днес кои са неговите последователи? Кой се грижи за изпълнението на антибългарския заговор – да останем едва 5 милиона българи?

Планът Ран-Ът, чиито създатели са Ричард Ран и Роналд Ът, е една от най-обсъжданите конспирации по форумите. Хиляди интернет потребители вярват, че през 90-те години на миналия век у нас е бил договорен геноцидът на нацията. Тогава Андрей Луканов кани на официална среща специалисти от САЩ, начело с Ран и Ът. Версията запред обществото е, че се разработва „Проект за прехода към пазарна икономика и демократичен капитализъм“. Според привърженици на конспиративните теории обаче на срещата е имало секретна част, в която договарят заличаването на българската нация.


Ричард Ран - план Ран-Ът
Според плана Ран-Ът българите трябва да се стопят до 5 милиона, тъй като за толкова души стигат ресурсите в страната. Как ще се осъществи стопяването, се решава от най-горните етажи на властта у нас. Според запознати единият вариант е с насаждане на етническа нетолерантност и прерастването й в гражданска война с хиляди жертви. Друг вариант е водене на „социална” политика от правителството, която да поддържа мизерно нисък стандарт. Така хората сами да се изселят от родината си. Има и варианти на масово сеене на болести, зарази, смърт, аерозолни престъпления, и прочие сценарии за изтребване на българското население

Борисов в играта ли е?


Роналд Ът - план Ран-Ът
Ако планът Ран-Ът наистина съществува, правителството на ГЕРБ в играта ли е? Секретният документ е бил подписан по време на управлението на комунистическата партия. А как е при демокрацията?

Положението у нас върви на зле. Цените постоянно растат, заплатите са замразени на санитарен минимум, с който едва оцеляваме. Доказано вредни ГМО продукти се разпространяват безпроблемно. А на народа упорито му се внушава да си почива, да мързелува, да си трае. И продължаваме да намаляваме. Май планът продължава да е в действие? Вие кажете – стои ли Бойко Борисов зад Ран-Ът?

 

 
 

Категория: Политика
Прочетен: 72816 Коментари: 100 Гласове: 14
Последна промяна: 26.05.2012 14:11
Търсене

За този блог
Автор: superforum
Категория: Други
Прочетен: 267866
Постинги: 7
Коментари: 307
Гласове: 39
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930